T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastanemizin Değerli Hocası Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Emekli Şeflerinden Doç. Dr. Bülent ERDOĞAN’ı Kaybettik.

Güncelleme Tarihi: 29/03/2019

Hastanemiz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği emekli şeflerinden Doç. Dr. Bülent Erdoğan’ın vefatı nedeniyle 29 Mart 2019 Cuma günü hastanemizde yapılan törende Numuneliler son görevlerini yerine getirdi.

Op. Dr. Mükerrem Cete’nin değerli hocamızın özgeçmişini okumasıyla başlayan törende sırasıyla Genel Cerrahi Kliniği Emekli Şeflerimizden Op. Dr. Ömer Cengiz, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniğimizin hocalarından Prof. Dr. Asuman Sevin, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniğimizin son Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Erkin Ünlü,  Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan, hastanemizin önceki Başhekim Yardımcılarından Dr. Taner Gökçınar ve Doç. Dr. Bülent Erdoğan’ın kızları Gökçe Erdoğan ve Gözde Erdoğan konuşmalar yaptılar. Okunan duaların ardından cenazesi Karşıyaka Camiinde kılınan öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Değerli Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tıp camiasına ve tüm Numune ailesine başsağlığı dileriz.

• Bülent Erdoğan Cenaze Foto1.JPG
  • Bülent Erdoğan Cenaze Foto27.JPG
  • Bülent Erdoğan Cenaze Foto28.JPG

DOÇ. DR. BÜLENT ERDOĞAN

17 Ocak 1953’te Giresun’da doğdu. Ortaokul ve Lise eğitimini Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı.

1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, 1980 yılında Plastik ve Rekontrüktif Cerrahi dalında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimini bitirdi. 1982-1983 tarihleri arasında Askerlik hizmetini yaptı.

Hocamız 1984 yılında Başasistan olarak göreve başladığı Ankara Numune Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nde 1987 yılında bakanlığımızın açtığı sınava başarılı olarak aynı klinikte Şef Muavinliği görevine başladı.

1990 yılında ilk hakkında başarılı olarak Üniversite Doçenti unvanını aldı. 1998 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1. Plastik Cerrahi Kliniği’ne Şef olarak atandı. 1995- 2001 yılları arasında Başhekim Yardımcısı olarak da hastanemize hizmet etti. 2012 yılında kendi isteği ile emekli oldu ve muayenehanesinde hastalarına hizmet etmeye devam etti.

Değerli hocamız 1980 yılında Radyoloji Uzmanı Aysun Erdoğan ile evlendi. 1982 yılında ilk kızı Gözde, 1992 yılında ise ikinci kızı Gökçe doğdu.

Özellikle yara bakımı konusunda yaptığı çalışmalarla, Türk Plastik Cerrahisine çok önemli katkıları oldu ve Yara Bakım Derneği’ni kurdu. “Herkes çok iyi cerrah olabilir ama iyi insan olamaz.” mottosu ile yetiştirdiği plastik cerrahlar, Türkiye’deki Üniversite ve bakanlık hastanelerindeki plastik cerrahi kliniklerinde hoca veya uzman olarak çalışmaktadır.

Yüksek meslek etiği, sevgi dolu kalbi ve onurlu duruşuyla, ailesine ve çevresindeki herkese örnek olan Bülent Erdoğan hocamız, mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek 28 Mart 2019 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.