T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastanemizde Tıp Bayramının 100. Yıl Programı Numunelilerin Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 19/03/2019

Tıp Bayramı kutlama programı 15 Mart 2019 Cuma günü hastanemiz Dr. Münif İslamoğlu Konferans Salonunda Numunelilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tıp Bayramının 100. Yılı olması sebebiyle vefa temasının işlendiği programda hastanemiz Başhekim V. Uzm. Dr. M. Fettah Arıkan ve Hastanemizin Son Başhekimi ve Bilkent Ankara Şehir Hastanesi Başhekimlerinden Prof. Dr. Ercan Yeni birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından hastanemizin kıdemli hocalarından Op. Dr. Arif Zeki Akat, “1919’dan 2019’a Tıbbiyenin Güncesi” başlıklı bir konferans verdi. Konferansın ardından Her Telden Numune Türk Halk Müziği Topluluğu “Tıp Bayramının 100. Yılında Vefa Konseri”ni gerçekleştirdi.

Başhekim V. Uzm. Dr. M. Fettah Arıkan yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle ifade etti: “Değerli hocalarım ve sağlık çalışanı meslek arkadaşlarıma, sevgi, şefkat, merhamet ve fedakarlıkla ürettikleri tüm sağlık hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum ve tıp bayramlarını kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Başhekim Prof. Dr. Ercan Yeni yaptığı konuşmada tıp bayramının sadece hekimlerin, sağlık çalışanlarının değil sağlık hizmeti alanların da bayramı olması gerektiğini, onların da bu bayramdan haberdar olarak Tıp Bayramının hep birlikte kutlanması gerektiğini ifade etti.

Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Görevlisi Op. Dr. Arif Zeki Akat, “1919’dan 2019’a Tıbbiyenin Güncesi” başlığıyla verdiği konferansta Tıp Bayramının öneminden bahsetti. Akat, “Bugün burada toplanmamıza ve bizlere bayram olarak armağan edilmesine vesile olan tıbbiyelilerin işgale direniş hareketi, Milli Mücadelemizde önemli bir kahramanlık destanı olarak yerini alır. Bunca savaş yıllarına rağmen mesleklerini vatan aşkıyla yapmaya çalışan ve gerektiğinde canını veren tıbbiyelilerin bize armağan ettiği bu 14 Mart Tıp Bayramında onların üstlendiği misyonu devam ettirme gayreti içinde ve 100 yıl önceki ruhla bayramımızı kutluyoruz.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Etkinlikte Her Telden Numune Türk Halk Müziği Topluluğu “Tıp Bayramının 100. Yılında Vefa Konseri” adını verdikleri programlarına başlarken Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı nedeniyle Çanakkale Türküsü’nü seslendirdiler. Gitarda Dr. Haluk Sayan, Bağlamada Dr. Süleyman Bulut, Ritm Sazlarda Dt. Öztan Yasun, Hemşire Öznur Özkaya, Klavyede Atılım Kaplan, Solist olarak ise Dr. Feyza Gürgen Sevin ve Semih Uluocak’ın yer aldığı Her Telden Numune Türk Halk Müziği Topluluğu Türk Müziğinin değerli eserlerini Tıp Bayramının 100. Yılı anısına seslendirdiler. Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Gamze Taşkın da konser sırasında sahneye davet edildi ve bağlaması ile müzik topluluğuna eşlik etti. Konserin ardından geleneksel Tıp Bayramı Pastası kesildi ve hatıra fotoğrafları ile program son buldu.

• tıpbayramı2.jpg
  • tıpbayramı23.jpg
  • tıpbayramı24.jpg

Ankara Numune/Tıp Bayramı 100. Yıl Programı/Op. Dr. Arif Zeki Akat