T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Felç Geçiren Hastanın Tıkanan Damarı Hastanemizde Trombektomi İle Açıldı.

Güncelleme Tarihi: 14/01/2019

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk tedavisi yapılan 64 yaşındaki felçli hastaya Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezinde, deneyimli ekibimiz Uzm. Dr. Gürdal ORHAN, Doç. Dr. İlkay AKMANGİT ve Doç. Dr. Ergün DAĞLIOĞLU tarafından trombektomi uygulanarak 12 dakikada tıkalı damar açıldı ve hastanın felç bulguları hızla normale döndü. Kasıktan girilerek anjiyografi eşliğinde gerçekleştirilen bu işlem sonrası hastanın sol tarafındaki felç hali düzeldi.

Hastanemizde başarıyla uygulanan bir yöntem olan Trombektomi, inme (felç) geçiren hastalara ilk 6-8 saat içinde uygulanarak; hastanın tıkalı damarı açılmak suretiyle tedavisi gerçekleştirilmektedir. Son onbeş günde hastanemize kabul edilen inme hastalarının %75’i tam olarak sağlığına kavuşmuştur.

• inme foto1.jpg
  • inme foto2.jpg