Hastanemizde Görev Yapan Nükleer Enerji Mühendisi Sağlık Fizikçisi Nur Kodaloğlu Hacettepe İnovasyon Yarışmasında Ödüle Layık Görüldü.

Güncelleme Tarihi: 06/12/2018

Hastanemiz Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde görev yapan Nükleer Enerji Mühendisi Sağlık Fizikçisi Nur Kodaloğlu bu yıl dördüncüsü gerçekleşen ve sağlık teknolojileri, ileri teknolojiler, sosyal inovasyon alanlarında iş fikirlerinin hayata geçirilmesine destek olmayı amaçlayan Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması Sağlık Teknolojileri alanında birinci seçilerek ödüle layık görüldü. Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi işbirliği ile düzenlenen yarışmaya 500’ün üzerinde iş fikri başvurusunda bulunuldu. Nur Kodaloğlu, Sağlık Teknolojileri Alanında birinci seçilen “Radyoterapiden Kaynaklanan İkincil Kanserleri Önlemek Amacıyla Zırh ve Karşı Memeyi Alan Dışında Bırakacak Sütyen Tasarımı.” adlı projesinin tanımını “Radyoterapide uzun sağkalım süreleri radyoterapiden kaynaklanabilecek ikincil kanserle, kardiyak toksisiteler gibi sağlık sorunlarının da görülebilme olasılığını arttırmaktadır. Bu olasılıkları azaltmak amacıyla her hastaya ve bölgeye (meme, tiroid vb.) uyabilecek zırh ve karşı memeyi tedavi alanından uzaklaştıracak sütyen tasarlanmıştır.” şeklinde yapmaktadır.

Hastanemiz adına Nükleer Enerji Mühendisi Sağlık Fizikçisi Nur Kodaloğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

• Nur Kodaloğlu ödül 2.jpg
  • hacettepe_hamle_inovasyon_odulleri_sahiplerini_buldu_h43840_54a28.JPG