Hastanemizde Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği ve İşaret Dili Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 06/12/2018

Dünya Engelliler Günü'nde engelsiz bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık 2018 Pazartesi günü hastanemiz Dr. Münif İslamoğlu Konferans Salonunda Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Özkan ÜNAL, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Zülkarneyin AVCI, Altındağ Halk Eğitim Müdürü Hakan ÇINAR, Başhekimimiz Prof. Dr. Ercan YENİ ve diğer hastanelerin yöneticilerinin katılımlarıyla etkinlik ve İşaret Dili Eğitimi alan çalışanlarımızın Sertifika Töreni gerçekleştirildi.

Etkinlik programı,  Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında 28. 06. 2018 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce görevlendirilen Altındağ Halk Eğitim Merkezinde görevli işaret dili öğretmeni eğitmenliğinde 10 Eylül 2018 tarihinden itibaren işaret dili eğitimi alan 20 hastane personelinin işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuması ile başladı.

“…gerçek engelli kim?...”

Başhekim Prof. Dr. Ercan YENİ yaptığı konuşmada; 1992’den beri kutlanan engelliler gününün farkındalık oluşturmak ve engellilerin yaşamlarının daha iyi hale getirilmesi konusunda yapılan çalışmalara dikkat çekmek açısından önemli olduğunu belirtti. Hastanemizde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 28. 06. 2018 tarihinde imzalanan protokol gereğince haftada üç gün işaret dili eğitimi yapıldığını ve şimdiye kadar 20 personelimizin işaret dili eğitimi aldığını, bugün de sertifikalarını alacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Ercan YENİ sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Bu proje derde derman olacak bir projedir. Engelli kime denir şeklinde düşünecek olursak fiziksel ve zihinsel engellilik kavramlarını kullanıyoruz. Ancak görünen hiçbir zihinsel veya fiziksel engeli olmayıp toplumun başına dert olan insanlar var, topluma zarar veren insanlar var. O nedenle gerçekten “kim engelli?” sorusuna cevap verirken iyi düşünmek lazım.”

“…Hepimiz birer engelli adayıyız…”

Altındağ Halk Eğitim Müdürü Hakan ÇINAR ise konuşmasında işaret dili eğitimlerinin Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde 11 hastanede başladığını belirtti. Çınar konuşmasında “Ulaşılabildiği kadar kişiye ulaşılarak işaret dili eğitimlerinin öğretilmesi gerek. İşitme engelli bireylerle iletişim kurabilmemiz için bu gerekli. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle onların yanında olduğumuzu her zaman göstermeliyiz ve bunun bilincinde olmalıyız.”dedi.

“…onların imtihanlarının kolaylaştırılması gerekiyor, bu vazifemizdir…”

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan ÜNAL konuşmasında “Eğitim alan arkadaşlarımız kendi kıymetlerini artırdılar, hastaneye hizmet konusunda katkı sağlamış oldular. Bu anlamda Başhekimimize, Halk Eğitim Merkezimize ve eğitim alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Engelli vatandaşlarımızın imtihanları zor; bizim tarafımızdan onların imtihanlarının kolaylaştırılması gerekiyor, bu vazifemizdir. Bu nedenle bu eğitim ve organizasyon çok önemli, tekrar teşekkür ediyorum.” Sözlerine yer verdi.

Konuşmaların sonrasında işaret dili eğitimi alan hastane personeli işaret dili ile şiir okudular ve şarkı yorumladılar. Ardından da MEB onaylı sertifikalarını aldılar.

• Dünya Engelliler Günü Program1.JPG
  • Dünya Engelliler Günü Program2.JPG