Hastanemizde Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı Kapsamında Etkinlikler Gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 07/11/2018

Dünya Sağlık Örgütü tarafından meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenen ekim ayı içerisinde hastanemizde eğitimler ve stand çalışmaları gerçekleştirildi.

Hastanemiz Dr. Münif İslamoğlu Konferans Salonunda 25 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen eğitimde Hemşire Uzm. Neşe Dursun Sarıyaz meme kanserinin görülme sıklığı, risk faktörleri ve korunma yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ardından Başkent Üniversitesi Hastanesi Süpervizör Uzm. Hemşire Aylin Günay tarama ve erken tanı yöntemleri ile kendi kendine meme muayenesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ayrıca hastanemiz A blok girişinde hazırlanan stantta bilgi almak isteyen vatandaşlarla görüşmeler yapılarak, broşür ve pembe kurdele dağıtımı gerçekleştirildi. Standımızı Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Selam Kılıç da ziyaret ederek, çalışmamıza destek verdi.

• Meme Kanseri Farkındalık1.JPG
  • Meme Kanseri Farkındalık2.JPG