Hastanemizde Emzirme Kardeşliği Etkinliği Gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 05/10/2018

emzirme kapak.JPG

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında birçok ülkede anne sütünün ve emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için etkinliklerle kutlanan Emzirme Haftasında bu yıl hastanemizde Emzirme Kardeşliği Etkinliği gerçekleştirildi. Anne sütünün ve emzirmenin korunması, desteklenmesi, yaygınlaştırılmasına destek olabilmek amacıyla düzenlenen etkinlik, anne adayları ile annelik tecrübesini henüz yaşayan annelerin uzmanların da katılımıyla bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaları esasına dayanmaktadır.

Hastanemizde yakın zamanda doğum yapmış ve emzirme tecrübesi yaşamış anneler ile, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğimizde gebelik kontrolleri yapılan anne adayları etkinliğimize davet edildi. Hastane idarecilerimizin yanı sıra, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Fizyoterapist, Diyetisyen, Psikolog, Kadın Doğum Hemşiresi, Eğitim Hemşiresinin de katıldığı etkinlik interaktif bir ortamda karşılıklı deneyimlerin, heyecanların, bilgilerin paylaşıldığı samimi bir sohbet havasında gerçekleştirildi. Sağlık Meslek Lisesinden stajyer öğrencilerin de eğitim hemşireleri ile birlikte hazırladıkları, salonu süsleyen el pankartları etkinliğe katılanların büyük ilgisini çekti.

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sema Göka, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları Gamze Taşkın ve Fatma Uzunmehmetoğlu da idareci olarak katıldıkları etkinlikte kendi deneyimlerinden örnekler vererek emzirmenin önemine değindiler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimi Uzm. Dr. Muazzez Deniz Sucuoğlu, ilk altı ay anne sütünün çok önemli olduğunu belirterek, doğru emzirme teknikleri hakkında bilgiler verdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Hekimi Uzm. Dr. Sevgi Yıldırım Alta da gebelik ve emzirme dönemine ait deneyimlere uzman gözüyle açıklamalarda bulundu. Fizyoterapist Nesrin Çetin, annelere ve anne adaylarına emzirirken boyun, sırt ve bel desteklerini nasıl yapmaları gerektiğini, emzirirken doğru duruş pozisyonunun nasıl olması gerektiğini ve oluşabilecek boyun, bel ve sırt ağrılarına karşı alınabilecek basit önlemleri ve yapılabilecek egzersizleri uygulamalı olarak anlattı. Diyetisyen Selin Saygılı Tilki, gebelikte ve emzirirken annelerin nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Deneyimlerin uzmanlar eşliğinde paylaşıldığı Emzirme Kardeşliği Etkinliği, katılımcılara katılım belgelerinin ve hediyelerin verilmesinin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu. Katılımcılar, etkinliğin kendileri için çok verimli geçtiğini, uzmanlar eşliğinde deneyimlerini birbirlerine anlatırken doğru bilgileri uzmanlardan öğrenmenin kendilerine çok fayda sağladığını ifade ettiler ve bu etkinliklerin daha çok yapılması gerektiğini belirterek hastane yönetimine teşekkür ettiler.

• emzirme1.jpeg
  • emzirme2.jpeg