Hastanemiz 7. Umudun Renkleri Resim Sergisi Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 14/09/2018

Hastanemizin Gündüz Kemoterapi Ünitesinde tedavi gören hastalarımız tarafından yapılan resimlerden oluşan "7. Umudun Renkleri Resim Sergisi" 12 Eylül 2018 tarihinde Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keksin, Altındağ Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hakan Çınar, hastane idarecilerimiz ile çok sayıda sanatseverin katılımı ile açıldı.

Hastalarımız tarafından serbest çalışma ile yapılan 45 resim, Altındağ ilçesi Hamamönü Mahallesi Sanat Sokağı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sema Göka, açılış konuşmasında “Bugün burada hayatın zorluğunu hastalık olarak yaşayan dostlarımızın pes etmemelerine ve sevgiye, iyiliğe, güzelliğe tutunmalarına şahitlik etmek için beraberiz” dedi. Göka, “Gayretlerinin onlara şifa olmasını diliyorum, desteklerinizle projemiz devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından Tıbbi Onkoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Doğan Uncu ise konuşmasına resim yaparak moral bulan bir hastası ile aralarında geçen diyaloğu anlatarak başladı. Uncu, tedavi kürleri sırasında resim sanatı ile ilgilenen hastanın; tedaviye değil, bir resim kursuna geliyormuş gibi hissettiğini ve bu durumun psikolojisine çok olumlu yansıdığını ifade etti. Bu süreçte özveri ile hastalara resim dersleri veren ressam hemşiremiz Sema Efe’ye, projeye katılan hastalarımıza ve Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti.

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keksin, hastanemiz ile gerçekleştirilen işbirliklerinin her zaman en üst düzeyde olduğuna dikkat çekerek, “Hastaların amatör ruh ile profesyonel işler ortaya koyduğunu beraberce görüyoruz” dedi. Başta hastane yönetimi olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kemoterapi ünitesinde tedavi gören hastalarımız adına konuşma yapan Yıldız Cabadağ ise kemoterapi almanın çok zor bir süreç olduğuna, ancak tedavileri sırasında resim sanatı ile moral bulduklarına vurgu yaptı. Ressam hemşire Sema Efe’ye, tüm hemşire ve doktorlar ile projenin devamını sağlayan hastane yönetimine teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından sergi, protokol üyeleri tarafından açıldı. Sergi, bir hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

• 7. Umudun Renkleri Resim Sergisi1.jpeg
  • 7. Umudun Renkleri Resim Sergisi2.jpeg