Hastanemizde İşaret Dili Eğitimi Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 10/09/2018

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile planlanan İşaret Dili Eğitimlerinin ilki hastanemizde gerçekleşen açılış töreni ile başladı. Hastanemiz Dr. Münif İslamoğlu Konferans Salonunda 10.09.2018 tarihinde gerçekleştirilen törene Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım, Hasta Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Bilgen Bağcı Aydın, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Zülkarneyin Avcı, Altındağ Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hakan Çınar, Altındağ Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü işaret dili eğitimi koordinatörleri, hastane idarecilerimiz ile kursiyerler katıldı.

Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Fevzi Coşkun Sökmen, açılış konuşmalarında eğitimlerin içeriği ile ilgili bilgi verdi. “Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında 28. 06. 2018 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Halk Eğitim Merkezlerindeki işaret dili eğitimcileri tarafından hastanelerde sağlık personellerine işaret dili eğitimleri verilmesi planlanmıştır. Bu bağlamda eğitim haftada üç gün ve 120 saat sürecek; ilk gurupta 20 personelimiz işaret dili eğitimi alacaktır. İlk grubun eğitimi 14 Aralık 2018 tarihinde sona erecek ve eğitime katılan personelimiz MEB onaylı sertifikalarını alacaklardır. Protokol kapsamında iki yıl boyunca tüm personelimizin işaret dili eğitimlerine katılmaları planlanmaktadır.” Şeklinde konuşan Sökmen, eğitimler sayesinde işitime engelli bireyler ile personel arasındaki iletişim problemlerinin önüne geçileceğine vurgu yaptı. Sökmen sözlerini “Düzenlenen bu eğitimler ile engelli bireylere yönelik farkındalığın artırılması, eşit, adil ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunumuna katkıda bulunulması, işitme ve konuşma engelli bireylerle sağlık personeli arasında iletişimden kaynaklanan problemlerin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir.” Diyerek noktaladı.

Program Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Zülkarneyin Avcı’nın konuşmaları ile devam etti. Avcı, konuşmasında engelliliğin zor bir süreç olduğunu ancak topluma uyum sağlamaya mani olmayacağını ifade etti ve bu gibi kurslarla iletişimin önündeki zorlukların aşılacağına vurgu yaptı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım, Hasta Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Bilgen Bağcı Aydın, konuşmalarında bakanlıklar arasında gerçekleştirilen bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ve kursun herkese faydalı olmasını dilediğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından hastanemiz İşitme, Konuşma ve Denge Bozuklukları Merkezinde görev yapan Uzm. Odyolog Sevginar Önder, işitme engellilerle iletişim ve işaret dilinin önemine vurgu yaptığı sunumunu gerçekleştirdi.

Açılış programının ardından üç ay sürecek işaret dili eğitimlerinin ilk dersi başladı.

• İşaret Dili Eğitimi Açılış Töreni 2.jpg
  • İşaret Dili Eğitimi Açılış Töreni 3.jpg