Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Güncelleme Tarihi: 07/06/2018

Tarihçe

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı Tıbbi Mikrobiyoloji kliniği 1927 yılında kurulmuştur. 1982 yılına kadar laboratuvar olarak hizmet veren bölüm bu tarihten sonra asistan eğitimine başlamıştır.

Klinik Uygulamaları

Bakteriyoloji, seroloji ve moleküler mikrobiyoloji alanlarında klasik tanı yöntemlerinin yanısıra doğrulama ve ileri tanımlamada hızlı ve güvenilir ek metodlarla sonuçlar desteklenmektedir. Mikrobiyoloji laboratuvarında testlerin çalışılmasına internal kontroller ile başlanılır.

Laboratuvarımız NEQAS (UK), CAP (USA), MLE (USA) gibi eksternal kalite kontrol programlarına üyedir. Laboratuvar hizmetleri 24 saat kesintisiz sürdürülmektedir. 2 eğitim görevlisi, 2 başasistan, 5 uzman, 8 asistan ve 23 kamu personeli teknisyenle hizmet vermektedir. Eğitim programı kapsamında haftada bir makale saati ve seminer sunumu yapılmaktadır. Ayrıca laboratuvarda araştırma, tez ve proje kapsamında da hizmet vermektedir.

Laboratuvar  A blok -2. katta bulunmaktadır.