Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu (TUEK)

Güncelleme Tarihi: 08/11/2018

Numune_logo_yazi.png

numune-bina-cizim.jpg

TIPTA UZMANLIK EĞİTİM KURULU

(TUEK)

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönergesi’nce Tıpta uzmanlık eğitimi, Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAUM) olarak ele alınmakta ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurulu tarafından planlanmaktadır. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de Eğitim Görevlilerinin katılımı ile yapılan seçim sonucunda Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu (TUEK) oluşturuldu.

Başhekim ve TUEK Başkanı Prof. Dr. Ercan YENİ başkanlığında, Prof. Dr. Altuğ TUNCEL (Başkan Yardımcısı), Prof. Dr. Hüseyin DERE (Üye), Prof. Dr. Işıl ÖZKOÇAK TURAN (Üye), Prof. Dr. Güneş GÜR AKSOY (Üye), Doç. Dr. Özgül  UÇAR ELALMIŞ (Üye) ve Doç. Dr. Yunus Nadi YÜKSEK’in katılımı ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini planlamak, yürütmek ve gözetmek üzere iki haftada bir toplanmaktadır.

TUEK’in başlıca görevleri; eğitim ile ilgili görevleri yapmak, ilgili kliniklerin eğitim sorumlularınca hazırlanan eğitim plan ve programlarını tıpta uzmanlık mevzuatı hükümlerine göre değerlendirmek, maddi destek talep edilen bilimsel araştırma projelerini değerlendirmek ve desteklemek, seminer, konferans, bilimsel toplantı taleplerini değerlendirmek, klinikler arası eğitim çalışmalarını ve uzmanlık öğrencilerinin rotasyonlarını koordine etmek, uzmanlık öğrencilerinin eğitim süreleri konusunda ilgili mevzuata göre görüş bildirmek, ulusal ve uluslararası seminer, kurs, kongre ve benzeri bilimsel toplantıları duyurmak, bu toplantılara görevlendirme yoluyla katılacakları belirlemek, yurt içi ve yurt dışı çalışmalarda bilgi ve görgüsünü artırmak isteyenlerin görevlendirme taleplerini değerlendirmek, eğitim yılı sonunda yapılan eğitim ve araştırma çalışmalarını değerlendirmek, kurum içi eğitim, araştırma, yayın ve mesleki etik ihlallerini değerlendirmektir.

ÖNEMLİ DUYURU!

Hastanemiz bünyesinde bulunan Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu (TUEK), ulusal platformlarda düzenlenen seminer, kurs, kongre ve benzeri bilimsel toplantılara katılım için maddi destek sağlamaktadır. Son zamanlarda, ilgili taleplerin bilimsel toplantıların düzenlenme tarihine çok yakın bir zamanda yapıldığı gözlenmektedir. Bu durum, talebin TUEK resmi toplantı tarihlerine yetişememesi nedeni ile başvuruların reddedilmesine yol açmaktadır. TUEK, bilimsel organizasyonun düzenleme tarihinden sonra gündeme alınan maddi destek taleplerine olumlu yanıt verememektedir. Buna bağlı mağduriyet yaşanmaması için, ulusal platformlarda düzenlenen bilimsel organizasyonlara katılım için maddi destek (kayıt, konaklama, karayolu ile ulaşım) başvurularının ilgili bilimsel toplantının başlangıç tarihinden önceki TUEK toplantısında görüşülecek şekilde yapılması gerekmektedir.

İlgililere duyurulur.