Sağlık Bakanlığı

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği

Güncelleme Tarihi: 07/06/2018

Tarihçe

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ilk olarak 1933 yılında Fizyoterapi ve Hidroterapi Servisi adıyla, elektroterapi, mekanoterapi ve hidroterapi bölümlerini kapsamak üzere kurulmuştur.  Daha önce klinik şefi olarak çalışan hekimler, Dr. Nüzhet Çevik, Prof. Dr. August Laqueur, Dr. Fevzi Günalp, Dr. Ekrem Paryak, Dr. Selahattin Tolluoğlu Dr. Ali İhsan Bal, Dr. Melih Okçu ve Dr. Metin Yücel’dir. 2001 yılında Klinik Şefi olan Prof. Dr. Hatice Bodur, halen Eğitim ve İdari Sorumlu olarak devam etmektedir.

Klinik Uygulamaları

El Rehabilitasyonu Polikliniği ve Tedavi Ünitesi

El Cerrahisi ve Plastik Cerrahi tarafından opere edilen tendon ve sinir kesisi olan hastalar, yanık, romatolojik el, diabetik el ve spastik el tanılarıyla hasta takibi yapılmaktadır.

Romatoloji izlem Polikliniği 1997 yılından beri sürdürülmektedir.

Mastektomi Rehabilitasyonu Ünitesinde lenfödem  tedavisi yapılmaktadır.

Elektrofizyoloji laboratuarı her gün düzenli olarak hasta kabul etmektedir.

Düzenli olarak Bel-Boyun ve Gebe Okulu eğitimleri yapılmaktadır.

Sağlık Kurulu Polikliniği

Hastanemiz, ülkemizde en fazla sağlık kurulu hastasının başvurduğu hastanelerden biridir ve uzmanlık alanımızın özürlü sağlık kurulunda yer alması zorunludur.

Konsültasyon hizmetleri yanık, ortopedi ve yoğun bakım servislerine  her gün düzenli olmak üzere, tüm klinik branşlardan gelen talep doğrultusunda konsültasyon hizmeti yürütülmektedir.

Her gün düzenli olarak iki poliklinikte ayaktan hastalara hizmet verilmektedir.

FTR kliniğine ait toplam 12 yatak mevcuttur.

Poliklinikler A Blokta, yataklı servis C Blok -1. katta