Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği

Güncelleme Tarihi: 06/06/2018

Tarihçe

Kliniğimiz 2000 yılında kurulmuş olup, aktif olarak Şubat 2001 tarihinde çalışmaya başlamıştır. Doç. Dr. Hürrem Bodur kliniğin ilk ve kurucu şefidir. Kuruluşunda 1 şef, 1 şef yardımcısı, 2 uzman ve 5 asistan ile çalışmaya başlayan kliniğimizin, mevcut kadrosunda 1 şef, 2 şef yardımcısı ve 2 uzman bulunmaktadır. Ayrıca yoğun iş yükü nedeni ile 2 uzman doktor daha kliniğimizde çalışmak üzere görevlendirilmiş durumdadır.

Klinik Uygulamaları

Kliniğimizde her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez vizit yapılmaktadır. Sabah vizitleri tüm hekimlerin katılımı ile eğitim vizitleri şeklinde, akşam vizitleri ise başasistanlar ve asistanların katılımı ile yapılmaktadır.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği ile günaşırı dönüşümlü olarak, çift günlerde, A Blok asma katta verilmektedir. Bir uzman ve bir asistan poliklinik hizmetlerini yürütmektedir.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği ile günaşırı dönüşümlü olarak, tek günlerde, bir uzman ve bir asistan tarafından yürütülmektedir.
Konsültasyon hizmeti, 1. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği ile dönüşümlü olarak uzmanlar tarafından yürütülmektedir.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği ile dönüşümlü olarak yürütülmektedir. Her gün için bir uzman icapçı nöbetçi olarak görevlendirilmektedir.

Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliğine göre hastanemizde Enfeksiyon Kontrol Komitesi kurulmuş olup, komite başkanlığı klinik şefi Doç. Dr. Hürrem Bodur tarafından yürütülmektedir. Doç. Dr. M. Arzu Yetkin Enfeksiyon Kontrol Hekimi olarak komitede görev yapmaktadır. Komitede halk sağlığı uzmanı Dr. Dilek Kanyılmaz ve 3 enfeksiyon kontrol hemşiresi de çalışmaktadır.Ayrıca işe yeni başlayanların işe başlarken hepatit serolojilerine bakılmakta, duyarlı olanlar hepatit B ye karşı aşılanmaktadır. Sağlık çalışanlarının mesleki yaralanmaları nedeni ile tedavi ve profilaksileri yapılmakta ve kayıtları tutulmaktadır. Personel sağlığı ile ilgili başvurular ve kayıtlar B Blok 1. kattaki Enfeksiyon Kontrol odasına yapılmaktadır.

Enfeksiyon hastalıkları nedeni ile polikliniğe ve acil servise başvuran hastalar yatırılarak veya ayaktan hizmet almaktadırlar. Ayaktan takipler poliklinik ve acilden sorumlu uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Yatırılarak tedavi edilen hastalarda yatış kararını uzman doktorlar vermektedir. Ayrıca konsültasyon hizmetleri sırasında diğer kliniklerden kliniğimize nakil şeklinde de yatışlar olmaktadır.